Kanatlı Böceklerin Birdenbire Ortaya Çıkışları ( Yaratılışları)

Yaşamın tarihinde geçmişe bir yolculuk yapılacaksa bu en anlamlı fosil kayıtları ile gerçekleştirebilir. Peki fosil kayıtları yaratılış hakkında neler söylemektedir ?

 

Günümüz seküler bilim anlayışında fosil kayıtları seküler filtreden geçirilerek ders kitaplarına ve popüler bilim kitaplarına aktarılmaktadır ancak bazen gerçek o kadar nettirki yalandanda olsa karşıt argüman üretemezsiniz. İşte onlardan bir tanesini dünyaca ünlü Alman paleontolog Gunter Bechly şu yazısında göstermektedir.

 

 İnsanı bir nutfeden/meniden yarattı. (Bir de ne göresin!) O (insan, yaratıcısına karşı) apaçık bir düşman kesilivermiş. (16/Nahl 4)

 

Kanatlı Böceklerin Birdenbire Ortaya Çıkışları ( Yaratılışları)

 

Bu Fosil Cuma Lithomantis varius’u tanıtıyor. Lithomantis, Palaeodictyoptera adı verilen kanatlı böcek takımına aittir ve sadece Paleozoik çağında var olmuştur. Almanya’daki Hagen-Vorhalle’deki Namurian tuğla ocaklarından yaklaşık 318 milyon yıl öncesine tarihlenen bu böcek fosilleri, kanatlı böcekler için en eski fosil kaynaklarından biridir.

Böcek kanatları uçuş organı olarak işlev gören son derece karmaşık yapılar olup, yüzey stabilitesini sağlamak için bir vantilatör gibi katmanlı bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sıra, kanat damarlarıyla güçlendirilir, duyu kılları ile donatılır ve kanat tabanı sofistike hareketlere izin veren karmaşık bir bağlantı düzeneğine sahiptir. Bu bağlantı düzenekleri, ilgili kas ve sinir sistemleri sayesinde hareket sağlayabilir.

Darwinizme göre, böyle bir sistem evrimleşirken birçok ara aşamayı gerektirdiği için bu harika lokomotif aygıtın ortaya çıkması, uzun bir süre boyunca birçok küçük değişikliğin birikmesiyle gerçekleşti. Paleontologlar Paleozoyik çağdan binlerce böcek fosili keşfettiklerinden dolayı, böcek kanatlarının evriminde en azından bazı geçiş formlarını bulmuş olmaları gerekiyor. Ama en azından bir tane bulunmuş mu? Hayır, hiçbiri bulunamadı.

En eski kanatlı böcek fosilleri Palaeodictoptera (örneğin Delitzschala) ve dev tırtıl sinekleri takımı Meganisoptera’ya aittir. Bu böcekler zaten tam bir kanat aygıtıyla donatılmışlardı. Öyle ki, böcek evrimi hakkındaki önde gelen bir ders kitabı olan Grimaldi & Engel (2005: 160) “Bir Arkeopteriks’e eşdeğer bir böcek fosili henüz bulunamadı, ancak kesinlikle mevcuttur” diye kabul etmiştir. Anlaşılan, böcek kanatları mühendislik harikası olarak ani bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu, yönlendirilmemiş evrimle açıklanamaz, ancak akıllı tasarım ile oldukça beklenen bir durumdur.

Paylaş:

Yazar: MuratS

Gezgin, Allah aşığı, varlık bilim genel ilgi alanı- Bilim Yazarı

İlgini Çekebilir

Hücre Bir Fabrika Degildir, Ondan Çok Daha Fazlasidir

”Hücre bir makine gibidir”, ”hücre çok gelişmiş bir fabrika gibidir” vb. pek çok benzetmeyi konuyla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir