Evrimcilerin klasik tarihi argümanlarından biri körelmiş organlardır bu iddiaya göre canlılar kendilerine selektif avantaj sağlamayan yapıları zamanla kaybedecektir. Körelmiş organlar kavramı ilk kez kullanıldığında insan vücudunda 100 e yakın körelmiş organ bulunduğu iddia ediliyordu tabii dönemin ilkel bilim anlayışı bir çok yapıyı araştıramadığından evrimci fanatizm bu birçok yapıyı körelmiş organ olarak nitelendirmekteydi. Günümüze gelindiğinde körelmiş organ kavramının yanlış bir efsane olduğu anlaşılmıştır artık non-fonksiyonel olduğu düşünülen birçok organın aslında hayati önem taşıdığı görülmüştür.
Bir organın kullanılıp kullanılmaması onun körelmesine ve dolayısıyla yavrusuna körelmiş bir halde geçmesine neden olmaz, bu iddianın altında sadece üreme hücrelerinde meydana gelecek mutasyonlar yatar, onlarda tamamen tesadüftür yani bir hedefe göre gidemez, o halde anlatılan hikayelerin bilimselliğini nereye koyacağız. Burada belki şu söylenebilir, belli durumlarda canlıların çevre ile etkileşimine göre belli genetik ve fenotipik özellikle aktif yada pasif hale gelebilmektedirler. Belki de popüler bir örnek olarak gösterilen Meksikalı Tetra balığında meydana gelen durum da bununla alakalıdır. Bu balıkların mağaraların dip noktalarında yaşayan nüfusları tam olarak gelişmemiş bir gözle yaşama devam etmektelerken yüzeye yakın yaşayan türleri tam olarak gelişmiş gözlere sahiptir. Bu popüler bir körelmiş organ konusu olarak örnek verilse de adaptasyon acıklaması ile temiz bir şekilde açıklanabilmektedir. Dibe yakın yaşayan tetraların göz kullanımı çok olmadığından gözlerin kullanımı pasif haldedir. Bir kaç nesil boyunca bu tetraları yüzeye yakın yada laboratuar ortamında yaşatırsanız göz kullanımının tekrar aktif olacağını görebileceksiniz. Burada bir evrim değil sadece bir adaptasyon vardır ancak bir maymun ağaca tükürse evrimsel hikaye çıkartmaya çalışan fanatik tiplerin elinde bu körelmiş organlar konusu da saçma yerlere ulaşmıştır.
Size önereceğim ilk site: https://bilgelik-yolunda.blogspot.com/2021/10/korelmis-zannedilen-bazi-organlar.htmlhttp://site.mynet.com/korelmisorganlarmeselesi/k/index.htm
2. olarak dr.jerry bergman ve dr.george howe tarafından kaleme alınan vestigal organs are fully functional (körelmiş organlarmı! tamamı fonksiyonel)
http://www.answersingenesis.org/Home/Area/faq/vestigialorgans.asp
Aynı zamanda verdiğim ilk linkteki yazıyı buraya da ekliyorum.
KÖRELMİŞ ZANNEDİLEN BAZI ORGANLAR
Ernst Wiedersheim, 1895 yılında yayınladığı “The Structure of Man” adlı eserinde, insanın bedeninde iş görmeyen ve daha önceki atalarından kalıntı olarak intikal eden ve zamanla insanın bedenini terk edecek olan 86 lüzumsuz organ olduğunu belirtmiştir. (1) Örneğin bacak toplar damarlarımızdaki kanın geri akmasını engelleyen kapakçıklar, çağımızda bağışıklık sisteminin elemanı oldukları bilinen bademcikler, kalsiyum düzeyini kontrol eden paratiroit bezi… Timüs gibi çok ehemmiyetli işlevleri olan bir organ bile yakın bir geçmişe kadar körelmiş organ muamelesi görüyordu.
İngiltere’nin Coventry & Warwickshire Üniversite Hastanesi’nden ortopedi uzmanları, Orthopaedics and Trauma isimli akademik mecmuada yayımlanan makalelerinde, uzun yıllar körelmiş organlar olarak görülen dizlerimizdeki menisküslerin önemi anlaşılmadığı için, yırtılmaları durumunda kesilip çıkarılmalarının yaygınlaştığını belirtiyor. Araştırmada şu sonuca varmışlar: “Artık menisküslerin yük dağılımı, eklem stabilitesi ve kayganlaştırmada ehemmiyetli rolü olduğu ve eklem yüzeylerini bozulmadan koruduğu kabul ediliyor.” (2)
Apandis de senelerce lüzumsuz, ya da işlevini büyük oranda yitirmiş bir organ olarak kabul edildi. Amerika Birleşik Devletleri’nin Michigan Eyaleti’nin McLaren Greater Lansing Hastanesi’nden Dr. Mark W. Jones ve meslektaşları, 2020’de yayımladıkları “Appendicitis” adlı kitapta günümüzde apandisin lenf organı görevi gördüğünün genel kabul gördüğünü söylüyor. (6)
Dalağı alınan birinin ciddi, hatta ölümcül enfeksiyonlara yakalanma riskinin yüksek olduğu belirtiliyor. Dr. Nahrendorf ve arkadaşlarının araştırma sonuçlarını değerlendiren Amerika Anatomi Uzmanları Derneği başkanı Dr. Jeffrey Laitman şunları ekliyor: “Tarih, salt tıp bilimi o zamanlar işlevlerini anlayamadığından dolayı gereksiz olarak nitelendirilmiş vücut parçalarıyla dolu.” (13)
DİPNOT:
(1) https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/fosillesmis-bir-evrim-safsatasi-korelmis-organlar
(2) https://www.orthopaedicsandtraumajournal.co.uk/article/S1877-1327(14)00011-6/fulltext
(5) https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0236806
(6) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29630245/
(7) https://www.turkcerrahi.com/makaleler/apendiks/
(8) https://www.sciencedaily.com/releases/2007/10/071008102334.htm
(12) https://www.science.org/doi/10.1126/science.1178329
(13) https://csb.mgh.harvard.edu/data/information/news/Spleen_and_Monocytes.pdf
Merhaba adım yakup beyaz. Sizi uzun süredir takip ediyorum ve tebrik etmek istedim. İçerikleriniz oldukça açıklayıcı ve başarılı.
Merhaba Yakup Bey
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Elimden geleni yapıyorum ancak hala istenen ziyaretçi sayılarına ulaşamadım. Desteklerinizi beklerim. Teşekkürler
Amazing issues here. I am very glad to look your article.
Thank you a lot and I am taking a look forward
to contact you. Will you kindly drop me a mail?