İnsanın Farkı Nedir ? İnsan Nasıl Medeniyet Oluşturdu

Medeniyet Nedir ? Medeniyet belirtileri yeryüzünde ne zaman başladı ? Neden diğer canlılar medeniyet kuramaz iken insanlar kurabildiler ? Entellektüel tek canlı olan insanın konumu neden özel ?

 

 

Gelin hep beraber bu soruların yanıtlarını irdeleyelim. Medeniyet nedir sorusu ile başlayalım. Medeniyet genel bir kavram olmakla birlikte yine genel olarak yapılar inşaa etmek, ticaret yapmak, ticaret yapılacak ürün yada hizmetler çıkarmak ve bunları kullanmak, dil geliştirmek, yazılı eserler ortaya çıkarmak, hemen tüm alanlarda bilimsel araştırma faaliyetlerinde bulunmak vb. şeklinde çoğaltabiliriz. Medeniyet geliştirebilmek için olmazsa olmaz koşul ise mutlak surette bir bilince sahip olmamızdır. Çünkü bilinç olmazsa üretim olmaz.

 

Medeniyet belirtileri atalarımızın çeşitli avcılık ve tarım faaliyetlerini kullanmaya ilk başladığı zamanlar olan 50.000 yıl kadar geriye gitmektedir.Ancak o dönemler de daha çok göçebe olan ve yine ilkel yapılara sahip olan atalarımızın bu eserlerinin pek çoğu günümüze ulaşmamıştır. Ancak müzik aletleri, dikiş aletleri kullanan bir canlı kesin olarak gelişmiş bir canlıdır o dönemlerdeki insanlarda o yüzden aynı bu yılın insanları gibi entellektüel canlılardır. Ancak oturaklı, günümüzde anlattığımız türden bir medeniyetin ortaya çıkması Mezopotomya ve Mısır bölgelerinde gerçekleşmiştir. Üstelik sekülerlerin yavaş yavaş kademe kademe gelişim, gelişme olarak tanımladıkları evrim sürecine ters bir biçimde oldukça hızlı adeta aniden ortaya çıkmıştır. Buda bildiğimiz anlamda insanların yeryüzünde birden bire ortaya çıktıklarını ispat etmektedir.

 

 

Burada şu soru önem kazanmaktadır ? İnsan biyolojik sınıflandırma içerisinde çok hücreli canlılardan primatlar olarak isimlendirilmektedir. Peki insanoğlu okullar, av aletleri, ulaşım araçları, tarım araçları, ibadethaneler, üretim haneler vb. üretebilirken müzik yapıp resim çizebilirken neden diğer canlılarda bu özellikler yoktur ? Mesela insanoğlunun elinin yaratılışı benzersizdir, buda insanın üretebilmesini sağlamaktadır. Neden diğer canlılarda bu özellikle bulunmamaktadır ?

 

Mesela kedilerin bir bilinçleri olsaydı bile insan oğlu benzeri bir medeniyet oluşturamazlardı çünkü el yapısı alet kullanmaya, demir ve bakır ile uğraşmaya yatkın değildir. Filler bilinç sahibi olsalardı bile ancak taşıma kabiliyetleri üzerinden avantaj sağlayabilirler ve ancak bu özelliklerine istinaden bir şeyler yapabilirlerdi. İnekler bilinç üretebilse idi dahi bununla medeniyet kuramazlardı.

 

Açık bir şekilde görebiliyoruz ki hem bilinç verilerek hem alet kullanabilecek el yapısı verilerek ve hem de dünyanın şartları uygun kılınarak (Dünyanın uygun şartları ve insan oğlunun el yapısı ile ilgili Prof. Michael Denton un yazı dizisi için https://bilimvemedeniyet.com/insanoglu-atesi-kullanma-becerisi-ile-yaratildi/ ) yeryüzü insan oğlunun eline verilmiştir. Burada insan oğlunun özel konumu ayan beyan ortadadır. Aslında her insanın bunun hakkında düşünmesi gereklidir, Neden insan oğlu özeldir, sistem neden insan oğlunun eline verilmiştir ? Allah insan oğluna bilinç verirken ne dilemiştir.

 

Yaratıcının binlerce farklı tür canlıya değil de sadece insanoğluna bilinç verip diğer canlıları insan oğlunun emrine vermesinin mantıklı tek açıklaması vardır oda yaratıcının bilinç vererek insan oğlunun hükümranlığı ile alakalı onu sorumlu tutması. Sadece yaşamamızı istese bunun için bilince gerek yoktur, sadece yaşamamızı istese neden hastalıkları ölümü ve sıkıntıları yarattığının cevabı yine ancak bu şekilde verilebilir.

 

İnsan oğlunun bildiğimiz manada medeniyetinin kurulumu 4-5 bin seneden daha geriye pek gitmemektedir. Yeryüzünde Mezopotomya, Mısır ve son keşiflerin gösterdiği gibi Peru taraflarında birden bire aniden ortaya çıkmıştır. Öncesi ve sonrası ile tarihi, medeniyete bağlayacak bir ara dönem yoktur.

 

İnsanoğlunun tedrici evrimsel bir süreç ile dünyada vukuu bulduğu ve medeniyet kurmasının, bilinç sahibi olmasının tesadüfi evrimsel altyapısı olduğu iddiaları bilimsel bir görüş değil ancak naturalist inancın bilim kisvesi altında hayat bulmasıdır. Bu fikrin doğası ayrı bir uzun videoyu hak etmektedir şu anda burada kesmek yeterli olacaktır.

 

Size her istediğiniz şeyi verdi. Eğer Allah’ın nimetini saymaya kalkışırsanız, onu sayıp-bitirmeye güç yetiremezsiniz. Gerçek şu ki, insan pek zalimdir, pek nankördür.

Size her istediğiniz şeyi verdi. Eğer Allah’ın nimetini saymaya kalkışırsanız, onu sayıp bitirmeye güç yetiremezsiniz. Gerçek şu ki, insan pek zalimdir, pek nankördür.

 

ibrahim 34

Paylaş:

Yazar: MuratS

Gezgin, Allah aşığı, varlık bilim genel ilgi alanı- Bilim Yazarı

İlgini Çekebilir

Vucutlarimiz Nasil Calisir ? Tesadüf Degil 6

Serimize devam ediyoruz. Önceki yazılarda görebileceğiniz uzere yazarımız Prof. Howards Glicksman kademe kademe hücresel islem …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir